Oznámenie o zápise na šk.rok 2015/2015

02.02.2015 10:12

 

 

Riaditeľka Materskej školy Bazovského č. 4, Bratislava,  podľa § 59 zákona NR SR č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní,   § 3  a § 5 ods. 4 písm. a)   vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 306/2008 Z.z.  o materskej  škole prijíma do materskej školy deti na školský rok 2015/2016.

 

 

 

Zápis deti do materskej školy na školský rok 2015/2016   sa uskutoční v dňoch 15.2. – 15.3.2015 

Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu ktorú predloží riaditeľke spolu s potvrdením o zdravotnom stave od všeobecného lekára pre deti a dorast.

Žiadosť si môžete vyzdvihnúť v MŠ denne od 06.15 hod do 17.00 hod.

 

 

 Rodič je povinný:

-    vypísať žiadosť a dať ju potvrdiť od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý potvrdí spôsobilosť dieťaťa navštevovať MŠ a jeho zdravotný stav (nie staršie ako 30 dní).

     -  Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušnej pedagogicko-psychologickej     

        poradne.

 

 

Termín osobného preberania žiadosti bude v materskej škole v dňoch : 12.3.2015 a 13.3.2015 v čase od 9:00-16:00. 

Žiadosť bude prijímať riaditeľka MŠ a zástupkyňa MŠ. ( treba priniesť k nahliadnutiu  na overenie totožnosti OP,Rodný list dieťaťa, rozhodnutie zo súdu, komu je dieťa zverené- rozvedení rodičia, v prípade prechodného bydliska - potvrdenie od správcu. )


Podmienky prijatia:

-   deti s odloženou povinnou školskou  dochádzkou,

-   deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou,

-   deti, ktoré dovŕšili päť rokov.

 

 V priebehu školského roka je možné prijať dieťa do materskej školy, avšak za predpokladu, že je voľná kapacita

Kritéria pre prijatie detí:

  • prednostne deti, ktoré k 1. septembru 2015 dovŕšili 5 rokov, 
  • prednostne deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou,
  • deti, ktoré k 1. septembru 2015 dovŕšili 3 roky,
  • deti, ktoré spĺňajú základné hygienické požiadavky a samoobslužné činnosti (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, použije WC, oblečie základné časti odevu)

 

Súčasťou písomnej žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy je aj zdravotné potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast. Toto potvrdenie nie je potvrdením o aktuálnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnym onemocnením, ktorého prejavy, alebo dôsledky by mohli negatívne vplývať na jeho pobyt v materskej škole, alebo ohrozovať výchovu a vzdelávanie ostatných detí.

 

Písomné  rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do materskej školy vydá riaditeľka v súlade s § 5 ods. 13 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

 

Rozhodnutie o odložení povinnej školskej dochádzky predloží rodič riaditeľovi materskej školy do 30. apríla príslušného roka alebo po dohovore .

Rodič zdravotne postihnutého dieťaťa predloží spolu so žiadosťou a uvedenými dokladmi o zdravotnom stave aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

V prípade, že rodič zámerne neuvedie v žiadosti a lekár v doklade o zdravotnom stave dieťaťa prípadné ochorenie dieťaťa, považuje sa to za závažné porušenie školského poriadku a môže viesť k vydaniu rozhodnutia o prerušení dochádzky dieťaťa na dobu, pokiaľ rodič nepredloží všetky potrebné lekárske potvrdenia.

 

Deti do jednotlivých tried zaraďuje na začiatku školského roka riaditeľka podľa veku, na základe osobitosti a vyspelosti dieťaťa, podľa kapacity jednotlivých tried. Počas školského roka môže riaditeľka v nevyhnutnom prípade preradiť detí z jednej triedy do druhej, ak to kapacita tried dovoľuje. Rodičovi v takomto prípade oznámi dôvod a termín preradenia riaditeľka osobne. Preradenie dieťaťa počas školského roka je v právomoci riaditeľky, písomné rozhodnutie o preradení sa nevyhotovuje, zmena sa vyznačí v dokumentácií príslušných tried.


 

 

V MŠ POSKYTUJEME:

  • kvalitné predprimárne vzdelávanie s kvalifikovanými pedagogickými zamestnancami

  • krúžková činnosť, výučba anglického jazyka, gymnastika, spevácky, dramatický,tanečný krúžok,

  • rôzne kultúrne akcie a podujatia, spoločné stretnutia s rodičmi

  • adaptáciu podľa potreby detí

  • preferovanie skupinovej práce a individuálneho prístupu k deťom

  • prácu detí s interaktívnou tabuľou s edukačnými programami

  • preventívnu stomatologickú a logopedickú starostlivosť

  • plavecký výcvik,inline korčuľovanie, podľa záujmu aj lyžiarsky výcvik

  • zvyšovanie počítačovej a čitateľskej gramotnosti detí

  • spolupráca s psychologickou poradňou a ZŠ

—————

Späť


Kontakt

Materská škola

Bazovského 1807/4
Bratislava-Dúbravka
84101


mobil : 0908 792 262




Aktuality

Vianočné prianie rodičom

16.12.2022 10:32
Vianočné prianie rodičom       Rodičom našich detí ako aj našim deťom  prajeme krásne a pokojné Vianoce, veľa radosti, lásky a rodinnej pohody.       Vianoce krásne, čisté ako sneh, v rodine pohodu a smiech. Nech stromček zapáli svetlo v každom z...

—————