Pomoc rodičom - 1- 3 časť vzdelávanie

25.03.2020 15:57

Pomoc rodičom -1.časť vzdelávanie

 

Vážení rodičia našich detí, prinášame vám zopár informácií a odporúčame pre Vás pár výborných stránok odkiaľ môžete čerpať pracovné aktivity s deťmi počas týchto dní :

 

Odporúčame pre Vás aj ďalšie stránky, ktoré naši partneri

( od ktorých kupujeme učebné pomôcky a pedagogický materiál pre výučbu )

 

 

 Pinf Hry – www.pinfhry.sk /stiahnuť ( zvoľte možnosť Stiahnuť a nainštalovať Pinf Hry – bezplatná inštalácia aplikácia s licenciou pre Domácnosť  .

 Veríme, že sa Vám vďaka Pinf Hrám podarí vaše deti zabaviť a zároveň vzdelávať.

 

 Rozprávky pre deti – https://www.rozpravkynadobrunoc.sk/ Rozprávkynadobrúnoc.sk – cez Fb aplikáciu svet rozprávok otvára deťom vstúpiť na dobrodružné putovanie a riešenie zábavných úloh – ktorú nájdu deti pri každej rozprávke. S možnosťou počúvania ale aj na denné čítanie .

 

Národná banka Slovenska – ponúka pre rodiny , ktoré trávia teraz pre koronavírus spoločne doma množstvo aktivít pre detičky, ale aj pre mladých študentov na ich web stránke v sekcii Vzdelávanie. Nájdete tam možnosti, ako so osvojiť niektoré poznatky z bankovníctva, ekonómie hravým spôsobom, ktorý je pochopiteľný aj pre deti .

 

Pomoc rodičom - 2.časť vzdelávanie

 

Vážení rodičia a detičky 

 

prinášame Vám druhú časť odporúčaní

pre vzdelávanie doma 

Aktivity pre deti

a možnosť zabaviť ich doma . 

 

 

 

 

                                         

 

 

 

 

 

3. Pedagogické vydavateľstvo INFRA Slovakia sa špecializuje na vydávanie orginálnych autorských publikácií, pracovných a didaktických pomôcok ( aj u nás ich máme pre deti a učiteľov s ktorými p. učiteľky pracujú. Ďakujem im v týchto časoch s ich nápadom – zverejnili zadarmo 48 pracovných listov o zvieratkách pre škôlkárov zadarmo

                                              https://www.kafomet-eshop.sk/category/na-stiahnutie/323

 

 

 

4. Jednoduché kreslenie s najmenšími - https://eduworld.sk/aktivity-pre-deti

Obrázky na kreslenie pre najmenších krok za krokom, zlepšovanie jemnej motoriky detí, deti sa krok po kroku dopracujú ku krásnemu zobrazeniu rybičky, vtáčika, korytnačky, včielky, morského koníka, homára, kraba, ryby a i.

 

 

 

 Pro Solutions – https://prosolutions.sk/materialy-na-stiahnutie/ Ponúka pre detičky - Pracovné zošity s aktivitami

 

 

 

YouTUBE vzdelávacie kanály :

 

Spievajte, tancujte si tiež s deťmi,

spev znižuje napätie,

v tejto dobe ho deti pociťujú tiež..

 

 

 

 

YouTUBE _ Kidshaker.sk – Ovocie a zelenina

Hanička a Murko Vás a deti naučia O vesmíre – Nasadneme do rakety – zem, mesiac, slnko , planéty

Hanička a Murko ukážu deťom rozprávku o cestovaní  Autá – vlaky a električky

Paxi – sluneční soustava

Ide ide vláčik + 12 pesničiek pre deti

Ujo Ľubo – Detská párty

Nechajte deti aj cvičiť a môžete si zacvičiť s Mirom Jarošom – Poď cvičiť

Aktuálne – umývať rúčky je dôležité -  Miro Jaroš – ČISTÉ RÚČKY

 

Pomoc rodičom - 3.časť vzdelávanie

 

 Vážení rodičia našich detí 

Posielame Vám návrhy na interaktívne hry, ktoré sú určené pre deti navštevujúce materskú školu.

 

Ktoré rodičia s deťmi môžu využiť v týchto dňoch doma a zároveň sa aj hravou formou niečo naučia .

 

HRAVÁ ANGLIČTINA 

 

 

Okrem interaktívnych úloh si deti môžu precvičiť aj anglické slová. Jedná úloha je sprístupnená a po zadaní kódu sa odomknú ďalšie hry. Je to rýchle a jednoduché.

 

 

Firma PC profi sa rozhodla v týchto ťažkých časoch pomôcť. Preto sprístupnili Alfbook a Alfík ZDARMA. Alfík je súbor interaktívnych úloh a hier pre deti materských škôl. Učíme sa s deťmi doma - zabávame sa s deťmi doma.

www.alfik.sk       kód : UCIMESADOMA

 

 

 

 

 

ĎALEJ  VÁM  PRINÁŠAME  PRE VÝUČBU  ANGLICKÉHO  JAZYKA :

 

 

 

1. https://learnenglishkids.britishcouncil.org/ - na tejto stránke rodičia môžu nájsť videá, pesničky, anglické príbehy, nové slovíčka. Na pravej strane, trochu nižšie sa dajú vyberať témy podľa abecedy. Sú tam písmená, po kliknutí sa objavia témy, ktoré stránka obsahuje na konkrétne písmeno.

 

Rovnako sú pri témach aj pracovné listy a cvičenia, ktoré sa dajú robiť priamo na stránke, manipulovaním so slovíčkami, obrázkami. Pri každom slove je aj zvuková nahrávka, ktorá po kliknutí na ikonku prečíta dané slovo.

 

2. https://www.anglictinarychlo.sk/anglictina-pre-deti/ - druhá stránka slúži skôr ako prehľad piesní, s priamym odkazom na youtube. Videá sú naozaj pútavé, farebné a prispôsobené veku.

 

3. https://www.rozpravky.sk/rozpravka/video/52339/anglicke-pesnicky-pre-deti.htm - ďalšie videá, piesne, rozprávky

 

 

Webové aplikácie : 

 

1. https://www.kangiclub.com/home - skvelá webová stránka pre deti kde si môžu zahrať množstvo anglických hier. Pri jednotlivých hrách sú vytvorené zvukové nahrávky  anglických slov a zároveň si ich môžu opakovať. Na tejto stránke sa dajú ľahko sťahovať rôzné videá a hudba pre detičky. Anglické hry sú ideálnou formou ako sa ľahko a zábavne naučia deti hovoriť anglickým jazykom. 

 

2.https://www.cambridgeenglish.org/learning-english/parents-and-children/activities-for-children/sing-and-learn/ - na tejto stránke si deti môžu pozrieť videá s pesničkami, kde sa spieva a ukazuje sa na jednotlivé obrázky/predmety/zvieratá... a zároveň sa spevom učia rôzne anglické slovíčka. 

3. https://www.lingokids.com/english-for-kids/topics - táto stránka je výborná tým, že už na začiatku tejto stránky si vyberiete aktivity primerané veku dieťaťa; sú tam zaujímavé anglické pesničky, obrázky s popisom, hry a skvelé, detské audioknihy, ktoré sa v dnešnej dobe veľmi využívajú. 

 

 

 

—————

Späť


Kontakt

Materská škola

Bazovského 1807/4
Bratislava-Dúbravka
84101


mobil : 0908 792 262




Aktuality

Vianočné prianie rodičom

16.12.2022 10:32
Vianočné prianie rodičom       Rodičom našich detí ako aj našim deťom  prajeme krásne a pokojné Vianoce, veľa radosti, lásky a rodinnej pohody.       Vianoce krásne, čisté ako sneh, v rodine pohodu a smiech. Nech stromček zapáli svetlo v každom z...

—————