Príjímanie detí do MŠ šk.rok 2015/2016

06.01.2015 17:17

Podmienky prijatia

 

 

(a)   Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili 5.rok veku a deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky /prednostne sa prijíma dieťa, ktoré dovŕšilo piaty  rok  veku,

      a dieťa s dodatočne  odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej    dochádzky./
 

(b)    V prípade, ak je zvýšený záujem zákonných zástupcov o prijatie detí do materskej školy, riaditeľ materskej školy pri prijímaní nesmie uprednostniť deti mladšie ako tri roky  pred prijatím starších detí, lebo prijímanie detí mladších ako tri roky má byť v súlade so školským zákonom výnimočné, tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú uspokojené žiadosti zákonných zástupcov detí, ktoré dovŕšili piaty rok veku, detí s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a detí s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky, ako  aj detí vo veku od troch rokov.


       c) Prijímaniu detí do MŠ predchádza podanie písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa.

          Súčasťou žiadosti je aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa.

          V prípade rozvedených rodičov, potvrdenie zo súdu, komu je dieťa zverené do starostlivosti.

 Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa nie je potvrdením o akútnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnou takou chorobou, ktorej prejavy, alebo dôsledky by mohli ohrozovať výchovu a vzdelávanie ostatných detí, alebo akokoľvek negatívne vplývať na jeho pobyt v MŠ. 

Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

V prípade, že má dieťa rozhodnutie o dodatočnom odklade plnenia povinnej školskej dochádzky zákonný zástupca ho predloží riaditeľovi materskej školy spravidla  do 15. apríla prísl.roku, spolu  so žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy  aj s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa   od všeobecného lekára pre deti a dorast.

 

Žiadosti od rodičov MŠ prijíma aj počas školského roka, pokiaľ sú voľné miesta, dieťa je prijaté.

Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ si môžete stiahnut z webu - Tlačivá.

 

 Neúplnú žiadosť, ako aj bez potvrdenia zdravotného stavu MŠ neprijíma.

 

                                                                             Gavrilovová Radoslava -   riad. školy

 

Zápis detí pre rok 2015/2016 sa koná od 15.2-15.3.2015 –

včas bude oznámený týždňový termín ako aj čas na podanie žiadosti.

 

** Momentálne nemáme voľné miesto pre dieťa.

—————

Späť


Kontakt

Materská škola

Bazovského 1807/4
Bratislava-Dúbravka
84101


mobil : 0908 792 262




Aktuality

Vianočné prianie rodičom

16.12.2022 10:32
Vianočné prianie rodičom       Rodičom našich detí ako aj našim deťom  prajeme krásne a pokojné Vianoce, veľa radosti, lásky a rodinnej pohody.       Vianoce krásne, čisté ako sneh, v rodine pohodu a smiech. Nech stromček zapáli svetlo v každom z...

—————